Luxus házak

Prémium minőségű lakásfelújítás Budapest

 

Létezik egy logikai sorrend, amely szerint a prémium lakásfelújítási munkákat végre kell hajtani. Az álom lakások, azok az otthonok, amikben a kimagasló minőség mindenütt tetten érhető, más lépések szerint nem is valósulhatnának meg, vagy akkor nem beszélhetünk igazából prémium lakásfelújításról.

A legtöbbször, a látványterv és a felületen látható megoldások, dizájn, bútorok, kiegészítők és az ehhez a képzethez kapcsolt magas ár jelenti a prémium lakásfelújítást.  Azonban ki elégedne meg, egy méregdrága autóval, ha tökéletes a kaszni, de a motor csak két ütemű lenne benne. A prémium lakásfelújítás, pontosan ezért a lakás, az épület minden olyan rejtett részletére kiterjed, ami hosszú évekre biztosítja álmaink otthonának az élvezetét. A tökéletes látvány és stílus mögött, minden apró részlet aprólékosan kidolgozott és hosszú évekre olajozottan működő kell legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A prémium minőség megteremtése kockázatos

A lakás és épületfelújítás sohasem nélkülözi a kockázatokat és a teljeskörű átvizsgálás helyett sokszor éppen, ezért csak a látványos megjelenésekre koncentrálnak a tervezők és kivitelezők. A rejtett problémák, az ingatlan szerkezeti adottságaiból eredő kérdésekre adott válaszok, hiába teljeskörű a lakásfelújítás mégis elmaradnak.

Úgy vagyunk ezzel, mint az autószereléssel, amikor rákérdezünk, hogy minden rendben, minden átvizsgáltak, minden fontos és már elöregedett alkatrészt kicseréltek, akkor csak bízhatunk benne, hogy a mi autószerelőnk becsületes, s pár hónap múlva nem jelentkeznek újabb problémák a szervizelés után.

A felújítási projekthez készített terv pontosan ezért nagyon hasznos módja a felújítási projekt várható költségeinek és ütemezésének a kialakítására. S így a tulajdonos is pontosan tudja, hogy mire miért van szükség és mi a célja. Milyen keretek között valósul meg az a látvány, amit az otthonaként megálmodott.

Mi ugyanolyan minőségű ajándékokat adunk prémium ügyfeleinknek a lakásfelújítás mellé, amilyen minőségben mi is dolgozunk.

 

Ajándékok a felújított lakások mellé

 

A felújítás költségvetésének a fényében mi minden ügyfelünknek egy a prémium lakásfelújításnak megfelelő ajándékot adunk. Három kategóriából választhatnak, aminek a segítségével valódi ünnep lesz a megújult otthonba való visszatérés.

 

1. Két személyes vacsora az Onyx étteremben, hogy méltón megünnepelhessék a lakásfelújítást, amely a lakásfelújításokban ugyan azt a prémium minőséget képviseli, mint a gasztronómiában az www.onyxrestaurant.hu/menu

2.A felújítás befejezése előtt, hogy kipihenten, felfrissülve térje meg új álmai otthonába, töltsön el két napot luxus körülmények között, hogy innen térhessen vissza a saját luxus otthonába. Ehhez ajándékként a Puchner kastélyszálló elnöki lakosztályát béreljük ki két fő részére. https://puchner.hu/kastely/elnoki-lakosztaly

3.S egy olyan ajándék, amit már a felújítási munkálatok előtt átvehet. A belsőépítész, a lakberendező munkáját, tervezést és a projektben való közreműködését is ingyenesen kapja meg tőlünk.

 

A felújítási volumenek fényében mindegyik ajándékunk különleges és exluzív.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Reálisan kell értékelni és felmérni az épület állapotát

Minden felújítási projekt első szakasza az ingatlan jelenlegi állapotának részletes értékelése. Erre időt és energiát kell szánni, mint egy átfogó orvosi kivizsgálásra. Részadatok alapján, vajon melyik orvos merne diagnózist felállítani. Míg az alapos felméréssel is gyakran újabb problémákba ütközhetünk a felújítás során, amiket lehet azonban előzzünk meg. A beszélgetés az elképzelésekről, a látványterv és a költségvetés nem pótolja az alapos felmérést.  Minden gyanakvásra okot adó, épületelemet gondosan át kell vizsgálni. Ezek a legfontosabb alapjai a prémium minőségű lakásfelújításnak. Ez befolyásolja a legjobban az esetleges változtatások típusát és mértékét, valamint a megfelelő anyagokat és technikák használatát. A helytelen felújítási technikák idővel nagy károkat okozhatnak a lakásban, az épületben. Felbecsülhetetlen értéke van kiindulópontként a megfelelő felmérésnek, ez a tervezési döntések meghozatalához is elengedhetetlenül szükséges.

2. Először stabilizálni, javítani kell a rászoruló épületelemeket

A felmérés során a legproblémásabbnak ítélt területeket kell stabilizálni legelőször. Itt kell az alapozó munkát elvégezni, ahhoz, hogy a felújítás minden nagyobb fennakadás nélkül kivitelezhető legyen. Elsősorban ez az épület, lakás szerkezeti stabilitásának biztosítása. Ez konkrétan a meglévő alapok javítását, a szerkezeti kötőelemek, felülvizsgálatát, megerősítését, a falakon vagy tetőn történő laterális, repedések elterjedésének megakadályozását, kezelését jelenti. Ezek az olykor pici szerkezeti problémák, repedések, gyakran nagyobb problémák előfutárai, mint a betegségek jelei. Így ezek alapos megvizsgálásával, az ezzel összefüggő dolgok javításával tudjuk megtenni az első lépést a prémium felújítás felé.

 

3. Bontási és tisztítási / helyreállítási munkák

A főbb szerkezeti elemek stabilizálása után, lehet csak a bontási munkákat elkezdeni. A bontás során bármi, ami megmenthetőt és újra hasznosíthatót, érdemes eltenni és újra felhasználni. Minden, ami az épület testének a része volt, hozzátartozott, így új értelmet nyer a felújítás során. Azokat a bontási termékeket, amiket ily módon nem kívánunk felhasználni, értékesíteni is lehet, ezzel is csökkentve a felújítás költségeit.

 

4. A falak, épület nedvességével kapcsolatos megoldások

Minden épületnek szilárd falai vannak, legyen az akár tégla, kő, vagy fa. Minden szilárd falazatú épületnek szembe kell néznie a nedvesedés problémájával. Ezek sok esetben éppen a modern átalakítások vagy "javítások" eredményeként jöttek létre. Ilyenek a modern vízhatlan termékekkel történő festések, műanyag nyílászárók, a fapadlók, amik alatt lehet betont is cseréltünk, így csökkentve a szellőzést. Az építkezés során a külső talajszintek megváltoztatása. Ezek mind táptalajai az épületek nedvesedési problémáinak, amelyek lassan és alattomos módon teszik tönkre otthonunk állagát.

Emiatt nagyon fontos, hogy a felújításánál az adott helyhez legjobban illő, legmegfelelőbb anyagokat válaszuk. Ez minden prémium felújítás, luxus kivitelezés alapja. Ugyanis később nagyon sok kárt okozhatnak a nem megfelelő modern anyagok felhasználásai - például egy befecskendezett szilikon nedvességgátló, ami gyakorlatilag tárolja a téglafalakban a nedvességet és idővel az emiatt porózussá kezd az válni. S így kezd el mállani, majd hullani a falunk. Ilyen esetben az újra vakolás, csak megőrzi a problémát.

A tetőszerkezet hibái és elmozdulásai, repedt cserepek is okozhatnak ilyen típusú bajokat. A tetőszerkezetben keletkezhető hibákat is át kel tekinteni ahhoz, hogy kizárjuk az ebből eredő későbbi károsodásokat. A kert rendezés során a külső talajszint lecsökkentése is ugyanilyen problémákat eredményezhet. Számos módon lehet védekezni a házba és falba szoruló nedvesség ellen, a szellőzés javításával és a fűtés korszerű szabályozásával például.  A nedvességet gyakran ugyanis az épületen belüli kondenzáció okozza, a hideg-meleg, párás-száraz légkör egymásra hatása az egyes lakrészekben. A szellőzés javítása magában foglalja, hogy az épület újra lélegezni fog, ehhez a megfelelő, adott ház anyagához illő mész, gipszben, habarcs és cement használata szükséges. Sok esetben ezeket az alapanyagokat nem is igazítják az adott épülethez, a beszállítók termékpalettája határozza meg inkább mit használnak a kivitelezők.

A falak és mennyezetek nedvesedéssel kapcsolatos problémák általában megoldhatók az épület szerkezeti elemeinek a javításával, valamint a megfelelő alapanyagok használatával.  Mindig kerülni kell az olyan megoldásokat, amelyek károsíthatják az épület anyagát és ahol lehetséges, praktikus módon helyettesítik őket. Lehet, hogy éppen emiatt kell megváltoztatni az elrontott modern korrekciós intézkedéseket, hogy megoldják az otthonunkban jelentkező állandó hibákat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Az épületben húzódó hálózatok ellenőrzése

Az otthonunkat a víz, szennyvízelvezető, fűtés és elektromos vezetékek hálózzák be mindenütt. A legfontosabb ellenőrizni, hogy a meglévő hálózatok tökéletesen működőképesek-e. A különböző elosztó helyeket, szekrényeket, érdemes ilyenkor felülvizsgálni, hogy az otthonunkat beszövő érhálózat megfelelően szállíthassa a mindennapi életünkhöz szükséges anyagokat.  

 

6. Nyílászárók, tájolás

A falak mellett a külső időjárás viszontagságainak a leginkább a nyílászárók vannak kitéve. Így azok illesztéseit, károsodásait is fontos ellenőrizni és amennyiben szükséges a megfelelő anyagokkal lekezelni, vagy újra festeni azokat. A nyílászárók elhelyezése nagyban befolyásolja az épület tájolását hangulatát, fényeit. Így a nyílászárókon elvégezhető változtatásokon, a jobb esztétika hatás és az otthonosabb érzés érdekében is el lehet gondolkozni.  Ehhez a területhez kötődik, hogy a felújítás során intézkedéseket kell hozni az épület azon részei védelmére, amelyek a projekt fő építési szakaszában sérülékenyek lehetnek és ilyenek a nyílászárók is.

 

 

Belső munkálatok

Az épületen kívüli és szerkezeti javítások után jöhet csak a belső, esztétikai, vagy dekor felújítás. Valóban ez a leglátványosabb része a felújításnak és ez lesz, az ami igazán szem előtt lesz, mindenki számára. Azonban az álom belsőépítészeti környezet megvalósítása is, csak akkor lesz prémium minőség, ha minden területre kiterjed.

Csupán a belsőépítészeti és esztétikai felújítás a minőségi alapanyagokból teszi ki a költségek jelentős részét. Emiatt az ilyen típusú felújítás legalább évtizedes távlatban történik, emiatt nagyon fontos, hogy ne kelljen két-három év múlva újból neki fogni egy nagy felújításnak, mert nem volt gondos a felmérés és a rejtett problémák, a mindennapokban tönkre teszik az esztétikai hatást. A sok kiváló belső építészeti anyagból bizony sok tönkre megy, ha egy prémium felújítás ilyen alapokra épül.

A belső falak, a padlóburkolók, a padlólapok hibáinak a javítása lesz a következő fázis. A vakolás, burkolás előtt a korábban ellenőrzött vezetékek cseréjét ilyenkor kell megtenni. A festés természetesen kiterjedhet a nyílászárókra, radiátorokra, lépcsőkre, lépcsőkorlátokra.

A plafonban, vagy egyéb elválasztó területeken történő gipszkartonozás a sérülések kijavítására szolgáló kőművesmunkák elvégzésével párhuzamosan történhet. A kőművesmunkák után az új padlóburkolatok és csempék elhelyezése történik. Amennyiben padlófűtés kerül kivitelezésre a csöveket vagy a kábelelemeket általában vakolás után fektetik le, hogy a csővezetékek helyben legyenek rögzítve, de a csiszolást megelőzően, hogy a csövek és elemek fedettek legyenek.

Amikor a belső terek kijavítása és első festése megtörtént, akkor szükség lehet asztalos munkákra is. A bútorok javítására, vagy az új elképzeléseknek megfelelő bútorok kivitelezésére, beépítésére. Az asztalos miután kijelölte és felfúrta a bútorok telepítéséhez szükséges csavarokat, rögzítőket, a villany és vízvezeték szerelőkhöz hasonlóan, utána a második már inkább dekorációs jellegű festés és az egyéb belsőépítészeti megoldások kivitelezése történik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. A javítások második szakasza, a díszítő elemek

Az utolsó fázisban a világítótestek, a dekorációs elemek és egyéb kiegészítők kerülnek a helyükre. Az aljzatok, a csatlakozók és a kapcsolók is fontos bár apró díszítői a lakásnak. A dekorációba nagyon sok minden beletartozik, akár egy jól elhelyezett gyümölcsöstál a konyhaasztalon, vagy a megfelelő gyertyák, képek, tükrök elhelyezése az otthonunk megfelelő pontjain.

Ilyenkor kerülnek a helyükre az elektronikus berendezések is. A lakás minden részében, minden helységében a megfelelő módon, a megálmodott látványnak megfelelően kell elvégezni ezt a munkát. Telepíteni kell a fürdőszobai szerelvényeket és csatlakoztatni a csapokat is. A modern lakások számos gépészeti, kényelmi megoldást tartalmaznak, így vezérlők beállítása, összehangolása is fontos feladat. S ugyanilyen fontos, hogy minden gépészeti megoldást, berendezést huzamosabb ideig teszteljünk is, hogy még most fény derüljön a problémákra.

 

 10. Végső tisztítás / takarítás

Az otthonod készen áll arra, hogy új energiákat kölcsönözzön az egész családnak. Minden tökéletes. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a munkafázisonként a megfelelő takarítási munkálatokat is elvégezzük. S ez minden munkaszakasznál teljesen mást jelent, lehet éppen a kórokozók fertőtlenítése, vakolat porának megszüntetése, vagy a csomagoló anyagok eltávolítása, vagy az illatosítók elhelyezése, a gyertyák meggyújtása, hogy a lehető legtökéletesebb hangulatban vedd át a lakásodat.

11. Utómunka

Bármennyire figyelmesen és körültekintően, a legmegfelelőbb anyagok használatával valósul meg egy prémium felújítás, akkor is az elkövetkező hónapok, a használat során jelentkező kisméretű problémák elkerülhetetlenül maguk után vonják, hogy néhány után állításra, optimalizálásra szükség lesz. Ez azonban természetes része a felújításnak és a vele vállalt garanciának

 

 

Balázs Csaba tulajdonos

Miért bízza ránk a prémium lakásfelújítást?

Már több évtizede, a legkülönbféle típusú otthon egyedi felújítási munkát végezzük Budapesten. A panellakásoktól, a régi polgári lakásokon át a luxus ingatlanokig, arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy mindenkinek a lehetőségeihez és vágyaihoz mérten mindig sikerült az álmai otthonát megvalósítani.

Mi nem munkának, hanem elhivatottságunknak érezzük a lakás felújítást, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink teljesen elégedettek legyenek az általunk elvégzett munkák minőségével.

A magas színvonalú munka elvégzéséhez a legmegfelelőbb szakmai hátérrel rendelkező kivitelezőket, szakembereket gyűjtöttük össze, hogy ügyfeleink minden téren a legjobb minőségű szolgáltatásban részesüljenek.

A legjobb szakemberekből álló csapatot tudjuk biztosítani a felújítási munkákhoz a minőség, megbízhatóság és nem utolsósorban a gyorsaság jegyében. Megrendelőink kérésére a képes referenciákon túl szolgálhatunk a helyszínen megtekinthető referenciákkal is az eddigi munkáinkról. Egy felújított otthonban, mindenki a saját szemével nézheti meg az általunk ígért minőségi munkát. balazsepites.hu/lakasfelujitas-kepek

 

Telefon: +36 20 291 2292